Waar kan ik jou mee helpen?

Heb jij chronische gezondheidsklachten waar je een natuurlijke en duurzame oplossing voor wil? Wil jij je weer gezond en energiek voelen? Of wil jij je goede gezondheid behouden en leren welke voeding en leefstijl écht goed is voor je lichaam? Als orthomoleculair therapeut leer ik je hoe je de controle over je eigen gezondheid terugkrijgt met voeding als medicijn.

Darmklachten

Een gezonde basis start bij jouw darmen. Onze darmen nemen voedingstoffen op en scheiden afvalstoffen uit. Als de darmen verstoord zijn, kunnen ze hun werk niet goed doen. Dan kun je klachten krijgen zoals kramp, verstopping of juist diarree, een onregelmatige stoelgang, maar ook vermoeidheid en depressieve gevoelens. Ik onderzoek waarom je lichaam zo reageert en hoe je dit kan herstellen.

 

Vermoeidheid

Heb je een stroperig gevoel in je lijf? Voel je je lichamelijk uitgeput, maar kun je toch niet goed slapen? Heb je moeite je aandacht erbij te houden? Ben je snel geïrriteerd en kun je niet tegen drukte of lawaai? Afgestemd op jouw behoeften geef ik je advies over de juiste voeding, beweging en leefstijl om weer grip te krijgen op je energiebeleving.

 

ADHD / ADD

Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat voeding een rol speelt in de mate waarin je last kunt hebben van AD(H)D-symptomen. Als gecertificeerd BrainQ® ADHD-therapeut leer ik je hoe je de rust kan terugbrengen in je hoofd en in je lichaam. Zonder medicijnen, maar juist met natuurlijke stoffen die bekend zijn voor het lichaam.

 

Verhoogde bloedsuikerspiegel / Diabetes type II

Ons Westerse voedingspatroon speelt een grote rol bij gedoe met de bloedsuikerspiegel. We eten onszelf letterlijk ziek. Een gezonde leefstijl met de juiste voeding, maar ook regelmatig bewegen, voldoende slaap en op een goede manier omgaan met stress, kan een verhoogde bloedsuikerspiegel en diabetes II voorkomen omkeren. Ik begeleid jou hier graag in.

Stress & burnout

Wanneer je klachten van stress of burnout ervaart, is je veerkracht erg belangrijk. Je fysieke en mentale veerkracht bepaalt hoe snel jij herstelt van stress. Omdat herstel van burnout een intens proces is, werk ik samen met Burnout Preventie & Begeleiding. In opdracht van werkgevers coachen wij met een multidisciplinair team van professionals medewerkers met stressklachten en burn out naar duurzaam fysiek en mentaal herstel.

 

Slaapproblemen

Bij moeilijk in slaap komen, gedurende de nacht wakker worden of ’s ochtends niet uitgerust wakker worden is het belangrijk dat we je bioritme herstellen. Dit is je biologische klok die niet alleen jouw slaap regelt, maar ook je gedrag, lichaamstemperatuur, hormonen en metabolisme (dit is de manier en de snelheid waarop je lichaam voeding omzet in energie).

 

Spijsverteringsklachten

Klachten als brandend maagzuur, oprispingen, een opgezette buik, winderigheid komen allemaal door verstoring in je spijsvertering. Ik help je met praktische tips hoe te eten en een verandering in je voedingspatroon geven hierin snel grote verbetering.

 

Verminderde weerstand

Je immuunsysteem is het verdedigingssysteem van ons lichaam tegen pathogenen als bacteriën, virussen of parasieten. De sterkte van je immuunsysteem bepaalt of je deze indringers buiten de deur kan houden of als ze toch binnen zijn, hoe snel je ze kan verslaan. Ben je vaak ziek, heb je een steeds terugkerende verkoudheid of ben je chronisch vermoeid? Dan is het tijd om je immuunsysteem te versterken.

Wendy, 47 jaar

"Nancy is naast een zeer kundig, leergierig orthomoleculair therapeut, ook een bijzonder warme en inspirerende persoonlijkheid! Je voelt de passie voor een gezonde leefstijl en ik vind het heel bijzonder hoe Nancy samen met je op zoek gaat om je te helpen en vooral om je te leren

welke processen zich afspelen in je lichaam. Ze wil de kennis echt met je delen en dat vind ik zo waardevol! Ik heb veel aan Nancy gehad om weer meer balans te ervaren en beter om te gaan met stress. Ook eerder te snappen wat er dan gebeurt met mijn lichaam en geest en hoe ik dat kan herstellen.

Haar praktijk is een geweldig fijne plek, waar je alleen al tot rust komt. Ik geloof door Nancy nu heel sterk in het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam en dat vertrouwen doet me zó goed!"

“Take care of your body.
It’s the only place you have to live.”

Jim Rohn