06 - 28 50 80 30
nancy@ifeelmesogood.nl
Fort Isabella
Nieuwe Linie 200 | kamer 242
5264 PJ Vught
Deze verse mayonaise is zo lekker en je maakt ‘m in een handomdraai. Alleen maar natuurlijke ingrediënten, dus nog eens gezond ook!
Ingrediënten:
Neem een smalle hoge maatbeker en doe hierin alle ingrediënten, behalve de olijfolie. Mix alles goed met een staafmixer. Voeg met een dun straaltje de olijfolie toe, de substantie wordt steeds dikker. Als het mengsel gaat binden, kun je de milde olijfolie wat royaler toevoegen tot de gewenste dikte. Een dunnere mayo kun je prima als dressing gebruiken.
Tip 1: Hoewel extra vierge olijfolie gezonder is, geeft deze een wat wrange smaak aan de mayo. Daarom adviseer ik je om de milde variant te kiezen.
Tip 2: Aan de buitenkant van een ei kan de Salmonella bacterie zitten. Was het ei daarom eerst goed met warm water en zeep en droog ‘m goed af.
Tip 3: Voeg kerrie en wat curcuma toe om er kerriemayonaise van te maken.
Recept credits @ de keukenbrigade van Evenwijs