HEALTH HACK: Keukenzout

HEALTH HACK: Zonnebloemolie

Zout is super belangrijk voor ons lichaam! Het bevat tientallen mineralen die van essentieel belang zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Zo zijn Natrium en Kalium twee mineralen die – mits ze in evenwicht aanwezig zijn – samen ervoor zorgen dat ons lichaam goed gehydrateerd blijft, dat de prikkeloverdracht tussen de zenuwcellen goed gaat, dat ons hartritme normaal gaat en nog veel meer.

Ongeraffineerd zeezout bestaat uit bijna alle mineralen die we kennen en deze mineralen werken in evenwicht samen. Keukenzout bestaat echter uit slechts twee mineralen: Natrium en Chloride (NaCl). En daar zit ‘m de crux. Want bij een te hoge natriumconsumptie door het gebruik van keukenzout of het consumeren van bewerkt fabrieksvoedsel dat veel keukenzout (NaCl) bevat, gaat de Natrium-Kalium spiegel uit balans. Te hoge natriumspiegels zorgen voor verhoogde bloeddruk, hoofdpijn, schade aan de nieren, hartritmestoornissen, etcetera. 

Vervang daarom keukenzout door ongeraffineerde zeezout als Keltisch zeezout of Himalaya zout. Heel gezond en nog lekkerder ook!